menu

VRAYKOS & PepsiCo: Μία συνεργασία εμπιστοσύνης και καινοτομίας

VRAYKOS – PepsiCo: Μία μακροχρόνια σχέση συνεχούς ανάπτυξης, ποιότητας και καινοτομίας. 

Η VRAYKOS συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία PepsiCo, αναλαμβάνοντας turnkey projects εντός και εκτός συνόρων. Μια συνεργασία βασισμένη σε μηχανολογικές προκλήσεις, οι οποίες οδήγησαν σε πρωτοπόρα, υψηλού επιπέδου έργα με οδηγό την αριστεία και την τεχνογνωσία. 

1. Ποια η πορεία της VRAYKOS στην εγχώρια αγορά και πώς καθιερώθηκε ως αξιόπιστος συνεργάτης για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ξεπερνώντας τα εθνικά όρια; 

Η VRAYKOS ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως η πρώτη ελληνική εταιρεία η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου Βιομηχανικά Έργα Διαχείρισης Πρώτων Υλών.  

Η εταιρεία σταδιακά κέρδισε με την τεχνογνωσία και τις ηθικές αξίες της την εμπιστοσύνη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών υλοποιώντας υψηλού επιπέδου τεχνικά έργα με μία σειρά συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που καλύπτουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μιας βιομηχανίας. 

Σήμερα, η VRAYKOS θεωρείται πρωτοπόρος στους τομείς του Bulk Handling και του Process Engineering, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων σε χώρες όπως η Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Κόσοβο και Νιγηρία. Επενδύοντας στα τμήματα R&D και Αυτοματισμού, αναπτύσσει Turnkey Projects χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στην εποχή του Industry 4.0. 

2. Ποιά είναι η θέση της πολυεθνικής εταιρείας PepsiCo στην παγκόσμια αγορά; 

Η PepsiCo είναι μια επιτυχημένη διεθνής εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και την οικονομία. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τροφίμων και ποτών, τα οποία απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα εμβληματικά brands συμπεριλαμβάνονται τα Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker and SodaStream, που αποφέρουν εκτιμώμενες ετήσιες λιανικές πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το καθένα, με τον κύκλο εργασιών της PepsiCo να ξεπερνά τα 86 δις $ το 2022. 

Η επιτυχία της εταιρείας είναι συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη και το κοινωνικό όφελος. Στην καρδιά της βρίσκεται η φιλοσοφία “Winning with Purpose” διαφυλάσσοντας τις αξίες που πρεσβεύει για διαρκή βελτίωση των προϊόντων της, προστασία του πλανήτη και ενδυνάμωση των εργαζομένων της παγκοσμίως. 

3. Πώς ξεκίνησε η συνεργασία της VRAYKOS με την PepsiCo Hellas και ποια καινοτόμα έργα οδήγησαν στη μακροχρόνια ανάπτυξή της; 

Η συνεργασία της VRAYKOS με την PepsiCo Hellas ξεκίνησε το 1997 με την υλοποίηση της νέας εγκατάστασης για το νέο εργοστάσιο Snack της Tasty Foods (όπως ονομαζόταν τότε η PepsiCo Hellas), η οποία αφορούσε τις διαδικασίες Παραλαβής, Μεταφοράς, Ζύγισης και Ανάμιξης Πρώτων Υλών και εν συνεχεία την Τροφοδοσία 7 Γραμμών Παραγωγής Snack. Το εν λόγω έργο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη λειτουργία του εργοστασίου ακόμη και σήμερα.  

Στη συνέχεια, η συνεργασία επεκτάθηκε με την ολοκλήρωση δύο ακόμη έργων μεγάλης κλίμακας, τη Συναρμολόγηση της εγκατάστασης παραγωγής Corn-Flakes και την Εγκατάσταση Παραλαβής, Μεταφοράς, Ζύγισης και Ανάμιξης Πρώτων Υλών και Τροφοδοσίας της νέας Extruder Παραγωγής Snack. Η  συνεργασία συνεχίστηκε με μικρότερα έργα όπως η Αναμόρφωση της Αερομεταφοράς πιτσινιών, η νέα Αερομεταφορά για την Τροφοδοσία Παραγωγής popcorn, τα δύο Συστήματα Αποκονίωσης για τη γραμμή Snacks και η Αναμόρφωση-Μετασκευή έντεκα Αναβατορίων για Snack. 

Το υψηλό επίπεδο μηχανολογικών λύσεων που παρέχει η VRAYKOS σε έκτακτες περιπτώσεις βλαβών και συντήρησης του εργοστασίου σε συνδυασμό με την υλοποίηση μικρών projects που απαιτούσαν εξίσου υψηλό επίπεδο engineering, οδήγησαν στη δημιουργία μιας σταθερής, άριστης συνεργασίας η οποία συνεχίστηκε σε δύο ακόμη εργοστάσια του ομίλου, τη Marbo στη Σερβία και των αναψυκτικών ΗΒΗ. 

Η επιτυχημένη συνεργασία επιβραβεύτηκε και το 2024 με την ανάθεση δύο μεγάλων έργων: της Αναμόρφωσης του Συστήματος Τροφοδοσίας ελαίων από 6 δεξαμενές και του Συστήματος Παραλαβής Quaker σε big bag και Τροφοδοσίας Συσκευαστικής Μηχανής. 

4. Ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις της PepsiCo Hellas στα πλαίσια διαχείρισης των πρώτων υλών και ποιες καινοτόμες λύσεις πρότεινε η VRAYKOS; 

Ο όμιλος της PepsiCo έχει θέσει συγκεκριμένα διεθνή πρότυπα τα οποία αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που εγκαθιστά σε όλα τα εργοστάσιά της.  

Οι υψηλές προδιαγραφές και προϋποθέσεις στις μεταφορές των πρώτων υλών, τα απαιτητικά συστήματα ανάμιξης και ομογενοποίησης τους, καθώς και η ευθραυστότητα των έτοιμων προς συσκευασία προϊόντων, δημιουργούν το πλαίσιο των τεχνικών απαιτήσεων στις οποίες η VRAYKOS παρέχει επιτυχείς λύσεις, διασφαλίζοντας έτσι την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της PepsiCo Hellas. 

5. Ποια κριτήρια τεχνικής αξιολόγησης χρησιμοποιεί η PepsiCo Hellas για την επιλογή της VRAYKOS και ποια είναι τα τεχνικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν προτιμώμενη συνεργατική επιλογή; 

Οι ιδιαιτερότητες της βιομηχανικής παραγωγής εργοστασίων που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή Snacks, είναι πολυάριθμες και απαιτούν μακροχρόνια εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο για την επιτυχημένη αντιμετώπισή τους. 

Οι υψηλές δυναμικότητες που προδιαγράφονται σε ένα τέτοιου βεληνεκούς εργοστάσιο τροφίμων, η κρισιμότητα των συστημάτων ασφαλείας κάθε υλοποιημένης εγκατάστασης, η ευελιξία των συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας (24/7) του εγκατεστημένου εξοπλισμού, αποτελούν τις βασικές παραμέτρους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η VRAYKOS κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την PepsiCo Hellas. 

6. Ποιες τεχνικές καινοτομίες σκοπεύει να εισάγει η VRAYKOS στη μελλοντική της συνεργασία με την PepsiCo Hellas; 

Η VRAYKOS είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω των καινοτόμων συστημάτων της, τα οποία ακολουθούν τη σύγχρονη πορεία των τεχνολογικών εξελίξεων παγκοσμίως. Κάθε τεχνική λύση απαντά σε συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα, όλες όμως έχουν τον ίδιο παρονομαστή όσον αφορά τη βιομηχανική παραγωγή: αυτοματοποίηση των διαδικασιών, εξοικονόμηση ανθρώπινων και ενεργειακών πόρων, μείωση του βιομηχανικού κόστους παραγωγής. Το μέλλον προδιαγράφει σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τη σύγχρονη τεχνολογική ανάπτυξη, και η VRAYKOS είναι έτοιμη να διευρύνει την επιτυχημένη συνεργασία της με την PepsiCo Hellas, ακολουθώντας τις ίδιες αξίες των τελευταίων δύο δεκαετιών. 

Share

LinkedIn
Facebook
Twitter

Διαβάστε ακόμα

Η VRAYKOS κέρδισε το Βραβείο Gold στα Bakery & Pastry Awards 2024

Η VRAYKOS κέρδισε το Βραβείο Gold στα Bakery & Pastry Awards 2024

Στα φετινά Bakery & Pastry Awards, η VRAYKOS αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού για την υλοποίηση της μεγαλύτερης…
Η VRAYKOS στην ειδική έκδοση του MANUFACTURING  "Λύσεις για τη Βιομηχανία 2024"

Η VRAYKOS στην ειδική έκδοση του MANUFACTURING "Λύσεις για τη Βιομηχανία 2024"

Καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, την εξοικονόμηση κόστους, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη ασφαλών προϊόντων,…
error: Content is protected !!

Ευκαιρίες Καριέρας